keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Kasvatustieteen opintoja OYO:ssa ja ensimmäiset lähiopetuspäivät

Kasvatustieteen 10 opintopistettä olinkin jo optimistisesti valinnut suoritettavaksi Oulun yliopiston Avoimessa yliopistossa, kun kesän helteistä ei vielä ollut tietoakaan. Kirjallisuudesta tutuksi tulivat mm. Siljander: "Systemaattinen johdatus kasvatustieteeseen", Rinne, Kivirauma,Lehtinen :"Johdatus kasvatustieteisiin. Nurmi, Ahonen, Lyytinen, Pulkkinen, Ruoppila: "Ihmisen psykologinen kehitys" sekä Lehtinen, Vauras, Lerkkanen: "Kasvatuspsykologia".

Kesän aikana kuunneltiin ja katseltiin luennot nauhoitteina AC:n kautta (Adobe Connect- sovellus, mikä muuten tulee tutuksi myös tämän AMOK opintojen aikana), luettiin lisäksi sähköiset materiaalit ja luennot ja laadittiin kaikista joko tehtävät, esseet tai raportit. Joka vaiheessa esseet ja raportit opponoitiin erityisen seminaariviikon aikana, jolloin jokaisella oli velvoite opponoida vähintään yhtä raporttia tai esseetä. Viimeiset tulokset kurssien läpäisyistä tulivatkin sitten 29.8.2018 eli tarkalle meni ennen AMOK aloitusta.

Kokonaisuutena Optima- oppimisympäristö ja AC toimivat luotettavasti ja kansiorakenne aineistolle oli kohtalaisen selkeä, laajuus huomioiden. Kurssien sisällöt ja kysymykset olivat laadittu siten, että kirjallisuuden ja taustamateriaalit piti kahlata useamman kerran läpi.

Ensimmäiset lähiopetuspäivät olivat 31.8 ja 1.9.2018 jolloin muodostettiin ryhmät tulevia tehtäviä varten. Perjantai-ilta työviikon jälkeen ja lauantaipäivä siihen putkeen laittoivatkin ryhmän toteamaan, että takki on kohtapuoliin tyhjä.
Saimme kuitenkin hyvän starttipaketin (meidän ryhmä on ryhmä 6) mitä sisältää meidän opetussuunnitelmamme 2018- 2019 laajuudeltaan 60 opintopistettä ja mikä on opintojemme rakenne.

Ryhmätöissä määriteltiin ammatillinen opettaja moniosaajaksi, jolla on erityistaitoja vuorovaikutuksesta digiosamiseen sekä moniammatillisesta yhteistyöstä kansaivälisyyteen ja monikulttuurisuuteen.



Seuraavalla kerralla kokeillaan AC- neuvotteluympäristön toimintaa. Järjestelmälle nimettiin myös AC- vastaava- koordinaattori, mutta sitä ei tarvitse ilmaiseksi tehdä, vaan luvassa on 2 opintopistettä palkkioksi varsin vaativasta tehtävästä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti