lauantai 8. syyskuuta 2018

Adobe Connectin testaamista 8.9.2018

Tulevalla viikolla on AC:n käyttöä, jota varten pitikin testata miten laite toimii tai ainakin sen mitä omin päin osaa tehdä.
Kyseistä neuvottelu- ja opetussovellusta olen käyttänyt opetuksessa jonkin verran, enemmän sitten aikaisempaa iLinciä, jonka siis tämä sovellus meillä Lapin amk:ssa korvasi.
Kuten alussa ohjaajat mainitsivatkin (kaikki muistavat ensimmäisen kahden lähipäivän asiat, eikö ? ) niin USB- liitännäinen kuulokejärjestelmällä ja siihen integroidulla mikrofonilla on varmatoimisin. Erilaiset langattomatkin kuulokkeet toimivat, ehkä, jos osaa katsoa "speakers- headphones" - määrittelystä oikeat asetukset. Joskus oli sellainen hauska piirre (minusta oikea nimike on vika) että ensin piti kytkeä kuulokkeet ennenkuin aukaisi AC:n. Muutoin ääntä ei saanut kuulumaan.

Siispä testailin ohjelman omalla sovelluksella (taisipa olla tuolla Meeting- ikonin takana) äänen, eli kuulin mitä sovellus soitteli. Sitten samasta paikasta löytyy testi mikrofonille, jolla saa äänitettyä oman puheensa tai pölötyksensä pätkän niin, että mikrofoni toimii kanssa. Kolmanneksi on vielä hiljaisuus testi. Jossa pitää olla sitten hiljaa. Ettei kuulu mitään.

Äänen testauksessa voi pitää kuulokkeet kevyesti irti korvista, sillä testiääni saattaa läppärin asetuksista riippuen olla TOSI isolla ja siinä on mahdollisuus saada korviin tinnitusta joksikin aikaa.
Siitäpä vaan testailemaan.



                                         Adobe Connet:in lähtönäkymä, ylhäällä vasemmalla Meeting- ikoni


Hyvät ohjeet löytyvät myös:

https://wiki.eduuni.fi/display/funettiimi









 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti